Inrichting / Onderhoud / Planten / Tips en weetjes · July 28, 2022

De beste planten om je tuin een kickstart te geven

Het helpt bij het plannen van gewassen als je weet dat je gezin ervan zal genieten en die met succes in je omgeving kunnen worden verbouwd wanneer je een moestuin plant. Het volgende is een lijst met de beste groenten om in je tuin te planten.

Aardappelen

Aardappelen zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar een groente die gemakkelijk te kweken is, maandenlang kan worden bewaard en veelzijdig is in de keuken. Aardappelen zijn in veel culturen een hoofdvoedsel en bevatten naast vezels vitamine C, B6 en kalium. Deze knollen zijn ook gemakkelijk te kweken. Het enige wat je nodig hebt, is aarde die los genoeg is om ze te laten groeien, maar niet te nat of droog. Aardappelen gedijen goed bij temperaturen tussen 4-16 Celsius. De beste tijd van het jaar om aardappelen te planten is van maart tot mei. Dit is afhankelijk van het klimaat. Dit geeft ze voldoende tijd voordat het oogstseizoen in de late zomer of vroege herfst begint. Op dit moment begint de temperatuur onder de 10 graden Celsius te dalen.

Pepers

Paprika’s is een vrucht van bloeiende planten in de nachtschadefamilie Solanaceae die veel ander fruit omvat, zoals tomaten, aardappelen en aubergines. Pepers kunnen zoet of heet zijn. Ze worden vaak gebruikt als kruiden om smaak aan voedsel toe te voegen. Pepers worden meestal geplukt als ze groen en stevig zijn, maar sommige soorten worden rood of oranje als ze volledig rijp zijn. Hete pepers worden meestal geplukt als ze rood zijn. Sommige soorten, zoals cayennepeper, kunnen worden geoogst als ze groen zijn als je wilt dat het milder smaakt.

Spinazie

Spinazie is een bladgroente die in het koele seizoen wordt gekweekt. Het is populair onder tuinders omdat het gemakkelijk te kweken is, er mooi uitziet en heerlijk smaakt. Spinazie wordt vaak rauw of gekookt gegeten, maar kan ook gebruikt worden in smoothies of geperst voor een verfrissend drankje. Het bevat veel ijzer, wat helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam transporteren. Als je nog nooit spinazie hebt geplant, is dit een uitstekende tijd. Deze groeien het beste in de lente. Dit komt omdat de temperaturen tussen april en juni elke dag boven de 15 graden Celsius stijgen.