Inrichting · February 8, 2023

Maak van je tuin een tweede woonkamer

Het klinkt misschien een beetje gek, een woonkamer in de tuin. Maar tegenwoordig zie je het vaak voorkomen. Zo kun je met een leuke tuinset al een woonkamer gevoel krijgen, of je kunt het een stapje verder nemen met een overkapping aan het huis. Met een wat luxere tuinbank en opbouwspot zwart aan het plafond heb je helemaal het idee dat je binnen in een woonkamer zit. Zo kun je langer in je tuin zitten, en misschien zelfs in de winter soms tijd doorbrengen in jouw tuin.  Maar hoe creëer je zo’n ruimte? Lees er hier meer over!

Overkapping:

Wat je dus het vaakst ziet bij deze tuin woonkamers is dat ze geplaatst worden onder een overkapping. Dit kan een open of gesloten aanbouw zijn aan het huis. Soms ligt er ook een andere vloer in dit deel van de tuin dan dat er in de rest van de tuin ligt. Je kunt de ruimte onder de overkapping net zo inrichten als je woonkamer; Een mooie bank er in, een salontafel, een grappig gekleurde lampenkap staande lamp op een van de lampen of juist een paar kaarsen. Het gaat er om dat je echt de sfeer van een woonkamer na maakt in de tuin. Wanneer je hiervoor de ruimte onder een overkapping gebruikt, is dat vaak al erg makkelijk, omdat het meer een echte ruimte is dan bijvoorbeeld een hoekje in een tuin. Wees ook niet bang om accessoires te gebruiken. Er zijn genoeg kleden die geschikt zijn voor buiten. Wanneer je een mooie tuinbank hebt, kunnen een paar leuke kussentjes ook geen kwaad. Daarnaast is zo’n ruimte perfecte voor een overdekte moestuin.

Terras:

Heb je nou geen overkapping, maar wil je wel een beetje een huiskamergevoel in de tuin? Dat kan. Kies voor een iets luxere tuinbank met lekkere kussens, een buitenkleed en een lage tafel voor bij de zithoek. Wanneer je jouw tuinmeubels gaat plaatsen, probeer dan een ruimte te creëren door rekening te houden met de plaatsing van de meubels. Ze de stoelen of banken tegenover elkaar, of zet alles in een hoek van de tuin, bijvoorbeeld bij de schuur. Zo heb je echt een apart deel in de tuin wat bedoeld is voor jouw tuin woonkamer.