Dieren · October 17, 2022

Voeding geschikt voor huisdieren

Wie huisdieren in huis wil nemen, zal zich afvragen wat dieren allemaal mogen eten. Immers, de brokken die honden of katten te eten krijgen, zullen geen vreemde soorten voeding bevatten en daarmee ook geschikt zijn voor mensen. Zou het dan ook andersom werken? In sommige gevallen wel. Sommig eten dat mensen graag consumeren is ook geschikt voor huisdieren. Kijk hier wel mee uit, sommig eten dat heel onschuldig lijkt kan namelijk aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor uw huisdier. Dan gaat het niet alleen om aanwezige stoffen in de voeding, maar ook om de bereiding ervan. Speciale diervoeding van de dierenarts of uit de supermarkt blijft het best voor het huisdier.

Regelmaat boven alles

Wat u ook aan uw huisdier besluit te geven, het belangrijkst is dat u consequent blijft. Kiest u er bijvoorbeeld om uw dier brokken te voeren? Doe dit dan elke dag, wijk niet af van deze voeding. Kookt u elke dag vers voor uw huisdier? Varieer niet te veel tussen ingrediënten. Hierdoor kunnen de darmen van uw huisdier geïrriteerd raken. Zorg ook dat uw huisdier niet te veel eten krijgt. Het is veel eenvoudiger dieren meer eten te geven wanneer ze te weinig krijgen en daardoor te mager zijn, dan ze weer van te veel voedsel af te helpen. Dit is met name belangrijk voor dieren die niet heel actief zijn; dieren die veel rennen of buitenspelen worden minder snel te zwaar. Het is ook belangrijk om dieren zo min mogelijk mee te laten eten van uw eigen eten. Als u uw dier met regelmaat iets van uw bord voert, zal hij of zij blijven terugkomen en om eten schooieren. Het is dus verstandig dit zeer sporadisch te doen, maar liever helemaal niet.

Welke voeding kan ik mijn dier geven?

Voedsel dat geschikt is voor huisdieren als honden en katten is vis, zoals zalm of kabeljauw. Van katten is algemeen bekend dat ze dol zijn op vis, maar ook honden lusten een visje op z’n tijd. Deze vis bevatten vetten die niet alleen goed zijn voor mensen, maar ook voor dieren. Wat u zeker niet aan uw hond of kat kunt voeren, is spinazie. Ook chocolade is zeer af te raden, dit is zelfs giftig voor honden. Wilt u uw hond belonen met wat lekkers? Geef ze dan speciale snoepjes voor dieren of kauwstaven gemaakt van gedroogd vlees. Deze staven zijn goed voor honden omdat de aanwezige mineralen de tanden beschermen.