Inrichting · May 31, 2022

Waarom kiezen voor een huis met tuin?

Tegenwoordig staat het op het wensenlijstje van iedere startende woningzoeker: Een huis met een tuin. Het is vaak in de randstad wat lastig te vinden, maar buiten de grote steden wordt het je iets makkelijker gemaakt. Ieder huis heeft daar eigenlijk wel een tuin. De ene iets groter dan de ander, maar je kunt ‘s ochtends buiten ontbijten met de ochtendzon in je gezicht en daar gaat het om. Een tuin is vaak onmisbaar wanneer je je kinderen de ruimte wil geven om te spelen of als je eens lekker op een zomeravond besluit dat je zin hebt in een barbecue.

Een tuin als verlengde van je huis

Wanneer je dan eenmaal een huis met een tuin hebt bemachtigd, ongeacht de grootte, ga je nadenken over de stijl van je tuin. Het is tenslotte het kunstwerk waar je vanachter het glas in je woonkamer naar kijkt. Kies je ervoor om je tuin door te trekken vanuit je woonkamer als een soort verlengde? Dan kun je dit eenvoudig doen door te kijken naar tuintegels die overeenkomen met de kleur vloer die jij in je huis hebt liggen, zo wordt het al meer een geheel. Wanneer je op zoek gaat naar tuinmeubels, richt je dan op de kleuren die je ook in je woonkamer of keuken gekozen hebt. Zo trek je alles in een lijn door. Dit zorgt voor eenheid en dus ook voor een stukje rust.

Een tuin met een thema

Als je toch besluit om het over een andere boeg te gooien dan de stijl van je interieur, dan kun je op zoek gaan naar een thema. Een veelgekozen stijl is de ibiza look. Lichte kleuren als basis en kleine palmbomen die je het ultieme strandgevoel geven. Een mooie aanvulling op deze look is een hangmat inclusief hangmat standaard. Een andere mogelijkheid is om een stijl te kiezen waarbij je de speelruimte voor je kind centraal zet door bijvoorbeeld kunstgras te leggen en hier een mooie trampoline in te graven. Dan bouw je er wat hoge bloembakken omheen, zodat je kind hier niet doorheen zal gaan. En voor deze bak kun je dan bijvoorbeeld kiezen om er bijzondere planten in te zetten.